021
#021 – PEKKA HAKKARAINEN:
Miksi nuori kuolee huumeisiin? Käyttöhuoneet & Dekriminalisaatio

Suomalainen nuori kuolee huumeisiin yksin. Näin meille vastasi THL:n huumausainekysymyksiin erikoistunut emeritus tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen, joka johtaa nuorten huume- ja väkivaltakuolemiin sekä itsemurhiin johtavia elämänkulkuja tutkivaa Ulos epätoivosta -tutkimushanketta.

Miltä näyttää suomalainen huumekuolema ja miksi siihen niin usein yhdistyy sekakäyttö? Millainen on suomalaisen huumeriippuvuuden historia ja tullaanko käyttöhuoneet laillistamaan? Pitäisikö kaikki huumeet laillistaa tai dekriminalisoida ja mikä näiden ero tarkalleen on?

Miksi me puhumme pelkästään “huumeista” kun eri aineiden vaikutuksissa sekä mahdollisissa hyödyissä ja haitoissa on niin valtavia eroja?

Pekka on yksi Suomen tärkeimpiä ja vaikutusvaltaisimpia ääniä huumaus- ja päihdeaineisiin liittyvissä kysymyksissä ja saimmekin häneltä valtavan arvokkaita ja kiinnostavia näkökulmia yhteen aikamme hälyttävimmistä kriiseistä.

LUE LISÄÄ: https://ulosepatoivosta.fi/ – ratkaisuja nuorten huumekuolemien, itsemurhien ja vakavan väkivallan vähentämiseksi