011

Kamal Jafi on helsinkiläinen suomenkurdi, nuorisotyöntekijä sekä peruskoulun kouluvalmentaja. Kamal saapui Suomeen kiintiöpakolaisena Iranista vuonna 1995 ja varttui Karjaalla.

Hän kiteyttääkin hienosti Suomeen kotoutuneen maahanmuuttajan ajatuksia suomalaisesta maahanmuuttopolitiikasta, väittää muiden puolueiden antaneen Perussuomalaisille yksinoikeuden puhua maahanmuuton ongelmista sekä pohtii, miltä näyttäisi Suomeen onnistuneesti integroituneiden maahanmuuttajien suunnittelema maahanmuuttopolitiikka.

Miltä näyttäisi kotoutuneiden maahanmuuttajien maahanmuuttopolitiikka?

Kamal pohdiskelee miltä näyttäisi Suomi, jossa maahanmuuttopolitiikan suunnittelussa konsultoitaisiin Suomeen jo kotoutuneita, koko tämän prosessin läpikäyneitä maahanmuuttajia. Pähkinänkuoressa, "Persujen maahanmuuttopolitiikka olisi ihan höyhensarjaa" tähän verrattuna.

Niitä tänne lisää!

Yhteiskuntaa rakennetaan yhdessä. Miksi Suomi siis ei toivoisi maahamuuttajia, jotka ovat valmiita sitotumaan suomalaisiin arvoihin ja kehittää yhteiskuntaa kanssamme, kuitenkin pitäen myös kiinni oman kulttuurinsa hyvistä puolista.

"Eihän kenenkään kulttuurissa kaikki ole huonoa"

"Jos Perussuomalaiset oikeasti haluaisivat eroon maahanmuutosta..."

Kamalin mukaan kansallismielisten puolueiden tulisi nähdä erityisen paljon vaivaa ilmastotoimien eteen, sillä ne ovat suurin tulevaisuuden maahanmuuton aiheuttaja.

Toisaalta, Kamal väittää, että persuille on jätetty yksinoikeus puhua maahanmuuton ongelmakohdista, mikä on vauhdittanut puolueen kasvua. Pohdimme jaksossa, olisiko Vihreiden kannatus romahtanut yhtä paljon, ellei lähes koko eduskunta olisi ottanut ympäristöaiheita hoitaakseen?

"Jos siinä ei ole mitään väärää, niin miksi se sitten perutaan?"

Viimeisenä aiheena kävimme läpi hiljattain kohua aiheuttanutta "Drag Kids" dokumenttiesityksen peruuntumista Helsingissä. Muunmuassa Helsingin koulutuksen ja kasvatuksen apulaispormestari Nasima Razmyar on pitänyt peruuntumista valitettavana ja maininnut, että lasten esiintymisessä kyseisessä dokumentissa ei ole mitään väärää. Kamal kuitenkin pohtii, että jos siinä ei ole mitään ongelmaa, niin miksi esitys on sitten peruttu?

Pitäisikö lapset sisällyttää drag-näytöksiin, onko toiminta moraalisesti arveluttavaa?

Hildén and Kaira Podcast is a joint venture of two friends, Aarni Hildén and Matti Kaira, with a shared passion for learning and journalistic expression.

We are worried about the decline of open discussion, free speech as well as journalistic ethics and integrity in our society. Therefore, the aim of the podcast is to engage in discussions with different people on interesting topics and do so while abiding by the journalistic guidelines as set by the Council for Mass Media in Finland.